bodybck
home   over unimat   contact

Rubber tegels


Al jarenlang gebruikt Unimat B.V. voor de installatie van valdempende ondergronden de betrouwbare UMT rubbergranulaat tegel. Vele speelvelden zijn inmiddels uitgerust met deze tegels die het spelen, veiliger, schoner en meer verantwoord maken. Maar ook voor de gemeente biedt deze tegel voordelen. De rubbergranulaat tegel is een duurzaam en hygiënisch alternatief voor de conventionele methoden. Ook werkt deze ondergrond geluidsdempend.

Materiaal & kwaliteit

Het basismateriaal van de meeste producten is rubbergranulaat resp. rubbervezel. Deze rubbervezels worden in de fabriek met het bindmiddel (polyurethaan) verrijkt, verdicht en tot de bekende UMT tegels en –stroken geperst. De kwaliteit van de grondstoffen, de zuiverheid ervan, de speciale mengverhoudingen van rubber en bindmiddel alsook de graad van verdichting en de productie in serie
zijn daarbij de essentiële kwaliteitsfactoren van het eindproduct. Door jarenlange ervaring
hebben zij de gewenste eigenschappen verkregen, waardoor de producten bovenaan het kwaliteitsscala van vergelijkbare producten van andere fabrikanten staan. Met betrekking tot de valdempende producten wordt deze kwaliteit vooral duidelijk in de constante waarden voor valdemping (ook op de lange termijn), de hoge slijtweerstand en de uiterst lange levensduur.

Normen & keuring


Alle door Unimat aangelegde valdempende rubbervloeren voldoen aan de EN 1177-norm, tevens zijn de waarden voor valbreking TÜV-gecertificeerd.